Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Enolončnice

Jota

Sestavine

1/2 kg kislega zelja
1 lovorjev list
1 klobasa
6 srednje velikih krompirjev
1/2 jušne kocke
1 strok česna
250 g kuhanega rjavega fižola
2 žlici ocvirkov
poper
sol

Priprava

Zelje in lovorov list kuhamo v vodi 15 minut. Ko je kuhano, odlijemo vodo. Posebej skuhamo olupljen krompir narezan na kose, klobaso in česen ter pol jušne kocke. Ko je skuhano, vodo odlijemo v posebno posodo. Krompir zmečkamo z mečkalnikom, dodamo zelje z lovorovim listom, zalijemo z vodo, ki je ostala od krompirja. Dodamo kuhan fižol in ocvirke, ki jih pogrejemo v ponvi. Po okusu popramo in solimo. Če je jota preveč gosta, dodamo še malo vode.
Čas priprave: 60 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 3
Jota
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti