Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Jagodni tiramisu

Sestavine

750 g jagod
50 g sladkorja v prahu
150 g mascarponeja
2 jedilni žlici jagodnega sirupa
3 beljaki
3 žlice rjavega sladkorja
150 g sladke smetane
150 g otroških piškot
9 žlic instant kave

Priprava

Penasto umešamo mascarpone, sladkor v prahu in sirup. Iz beljakov stepemo zelo trd sneg, mu dodamo sladkor in stepamo dalje, do čvrste mase. Stepemo sladko smetano. V mascarponeju domešamo sneg in stepeno smetano. 250 g jagod očistimo in kašasto pretlačimo, ostale pa narežemo na četrtine.
Dno modela obložimo z otroškimi piškoti in jih pokapamo s kavo. Na piškote porazdelimo plast smetanove kreme in plast jagodove kaše, dodamo tudi nekaj narezanih jagod. Plasti ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin. Na vrh okrasimo z jagodami. Sladico postavimo za pet ur v hladilnik, da se okusi prepojijo.
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 6
Zahtevnost: 2
Jagodni tiramisu
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti