Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Ostale jedi

Jagodni džem

Sestavine

130 dag očiščenih jagod
1 pomaranča
50 dag želirnega sladkorja
vanilijev strok
5 g citronske kisline

Priprava

40 dag jagod razpolovite ali narežite na četrtine, preostale jagode pa gladko pretlačite ali zmešajte s paličnim mešalnikom. Naribajte pomarančno lupinico in iztisnite sok. Sadni pire prelijte v kozico in mu primešajte na koščke narezane jagode, želirni sladkor, tri žlice pomarančnega soka, vanilijev strok in citronsko kislino. Pristavite na štedilnik, med nenehnim mešanjem zavrite in pri višji temperaturi kuhajte tri minute. Nato kozico odstavite in mešajte še eno minuto. Odstranite vanilijev strok, nato pa džem prelijte v steklene kozarčke, jih nepredušno zaprite in za 20 minut postavite na pokrovčke.
Čas priprave: 45 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2
Jagodni džem
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti