Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Jagodna rulada

Sestavine

4 jajca
115 g belega sladkorja
75 g moke
2 žlici pomarančnega soka
200 g jagod
150 g manj mastne skute
sladkor v prahu za posip

Priprava

Iz beljakov stepemo trd sneg, nato dodamo še sladkor in polovico moke. Drugo polovico moke pa zmešamo s pomarančnim sokom in nato dodamo k snegu iz beljakov. Vse skupaj dobro premešamo.

Rumenjake ločimo od beljaka in iz njega stepemo sneg. Vanj vmešamo polovico moke in sladkor, drugo polovico moke pa zmešamo s pomarančnim sokom in nato dodamo k snegu iz beljakov. Vse skupaj dobro premešamo.

Testo damo na pekač obložen s peki papirjem in pečemo približno 15 min na 200 stopinj. Ko je testo pečeno, ga zvijemo skupaj s papirjem in ohladimo.

Ko je rulada ohlajena, ji odstranimo papir in jo namažemo z mešanico narezanih jagod in skute. Biskvit zvijemo nazaj v rulado. Rolado potresemo s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 6
Zahtevnost: 2
Jagodna rulada
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti