Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Jabolčni žepki

Sestavine

250 g listnatega testa
50 g masla
360 g jabolk
1 žlico limoninega soka
3 žlice sladkorja
1 žlica sladkorja v prahu

Priprava

Listnato testo malo razvaljamo in ga narežemo na 6 enakih kvadratov. Položimo jih na pekač, na katerega smo dali peki papir. Med kvadrati pustimo kar nekaj prostora. Kvadrate namažemo s polovico masla.

Jabolka olupimo in očistimo. Narežemo jih na zelo tanke rezine. Razporedimo jih po kvadratih iz testa. Da ne porjavijo, jih pokapljamo z limoninim sokom in posujemo s sladkorjem.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Žepke pečemo 15 minut. Ko se pečejo, raztopimo še ostalo maslo in jih še enkrat premažemo. In pečemo še 8 minut.

Žepke delno ohladimo, posujemo jih s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: 40 min
Število oseb:
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti