Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Jabolčni zavitek

Sestavine

35 dag vlečenega testa
5 dag masla

Za nadev:
1,5 kg jabolk
limonina lupinica
1 žlica ruma
1 vanilij sladkor
100 g sladkorja
1 dl kisle smetane
10 dag rozin
cimet v prahu
5 dag masla
5 dag drobtin

Priprava

Jabolka operemo, olupimo, odstranimo peščišče in naribamo. Dodamo limonino lupinico, rum, sladkor, smetano in rozine. Na maslu prepražimo drobtine in jih dodamo v jabolčni nadev.
Kupljeno vlečeno testo razgrnemo na pomokan prt, če pa smo ga naredili sami, ga razvaljamo in razvlečemo. Po tretjini testa z obeh strani porazdelimo nadev, srednjo tretjino testa pa samo pokapljamo z maslom. S pomočjo prta testo z obeh strani zavijemo proti sredini, nato zavitek položimo na namazan pekač in pečemo 50-60 minut pri 180 stopinjah.
Čas priprave: 90 min
Število oseb:
Zahtevnost: 3
Jabolčni zavitek
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti