Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Hruške v vinu

Sestavine

4 hruške
3/4 l rdečega vina
150 g sladkorja
1 limona
1 cimetova palčka

Priprava

Limono narežemo na krhlje, damo jo v posodo skupaj z rdečim vinom, sladkorjem in cimetovo palčko ter kuhamo 10 minut. Hruške olupimo. Iz posode vzamemo limonine krhlje in cimetovo palčko. K vinu dodamo hruške in kuhamo še 10 minut.

Hruške vzamemo iz vina, jih damo na krožnike. Vino kuhamo še naprej, da dobimo sirup. Sirup prelijemo čez hruške.
Čas priprave: 35 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti