Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Omake

Hrenova omaka

Sestavine

30 g moke
30 g masla
1 kokošja kocka
1 rumenjak
1 dl kisle smetane
2 žlici naribanega hrena
limonin sok
sol
poper

Priprava

V ponvi stopimo maslo, dodamo mu moko, na hitro prepražimo in zalijemo z 5 dl vode. Dodamo kokošjo kocko in kuhamo 10 minut. Rumenjak in kislo smetano zmešamo skupaj, dodamo k omaki in še malo pokuhamo. Po okusu solimo in popramo. Preden ponudimo vmešamo še hren in limonin sok.

Omako ponudimo h kuhani govedini ali šunki.

Nasvet

Omako lahko obogatimo z naribanimi jabolki.
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 6
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti