Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Ribje jedi

Hobotnica v rdečem vinu

Sestavine

1 kg očiščene hobotnice
45 dag narezane čebule
2 lovorova lista
45 dag zrelih paradižnikov
60 ml olivnega olja
4 zmleti stroki česna
5 ml sladkorja v prahu
15 ml rožmarina ali origana
30 ml sesekljanega peteršilja
150 ml rdečega vina
30 ml rdečega vinskega kisa
sveža zelišča za dekoracijo

Priprava

Hobotnico damo v vrelo vodo in ji dodamo četrtino čebule in lovor. Vse skupaj počasi kuhamo eno uro. Medtem potopimo paradižnike za 30 sekund v vrelo vodo in jih nato ohladimo v mrzli vodi. Nato jih olupimo in grobo sesekljamo. Hobotnico osušimo, odstranimo glavo in jo narežemo na koščke. Na vročem olju pražimo hobotnico, čebulo in česen približno 3 minute. Dodamo paradižnike, sladkor, origano ali rožmarin, peteršilj, vino in kis. Nato kuhamo 5 minut, dokler se sestavine ne zmehčajo. Ponev pokrijemo in vse skupaj kuhamo na majhnem ognju približno uro in pol, dokler se omaka ne zgosti in hobotnica postane mehka. Omako začinimo s svežimi začimbami in ponudimo s popečenim kruhom.
Čas priprave: 140 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti