Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Omake

Guacamole

Sestavine

2 avokada
1 paradižnik
2 žlici limonovega soka
2 manjši čebuli
2 žlici oljčnega olja
1 pekoča paprika
sol
poper

Priprava

Paradižnik blanširamo, olupimo in zrežemo na kockice. Avokado olupimo in odstranimo koščico. Pokapljamo ga z limonovim sokom, nato ga pretlačimo z vilico. Primešamo še paradižnik, sesekljani čebuli, sesekljano pekočo papriko, oljčno olje ter sol in sveže mlet črni poper po okusu.

Pomako hladimo in postrežemo s popečenim kruhom, tortiljami ali tacosi.

Nasvet

Pri kupovanju avokada izberite tistega, ki je mehak na dotik in ne presvetle barve, ki pokaže, da je bil avokado prekmalu obran.
Čas priprave: 15 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Guacamole
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti