Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Gratinirane jagode

Sestavine

2 beljaka
1 vanilijev sladkor
4 rumenjaki
2 žlici sladkorja
2 žlici zmletih lešnikov
250 g skute
1 limona (sok in nastrgna lupinica)
500 g jagod
maslo

Priprava

Pekače namažemo z maslom. Jagode narežemo. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

Beljaka in vaniljin sladkor stepemo v trd sneg. Rumenjake, sladkor, lešnike, skuto, limonin sok in lupinico zmešamo. Previdno vmešamo v sneg. Zmez enakomerno razdelimo v pekače in potresemo z jagodami.

Pečemo 30 minut. Ponudimo takoj.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti