Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Zelenjavne jedi

Gratinirana blitva

Sestavine

30 g masla
1 čebula
2 stroka česna
800 g mlade blitve
3 žlice krušnih drobtin
8 jajc
sol
poper
100 g naribanega parmezana
2 žlici sesekljanega peteršilja
1 žlica sesekljanega drobnjaka

Priprava

Na stopljenem maslu prepražimo sesekljano čebulo, strt česen in na grobo narezano blitvo. Ko blitva uveni dodamo krušne drobtine in pražimo še 10 minut. Jajca stepemo, solimo, popramo in primešamo nariban parmezan in sesekljan peteršilj.

Pekač namažemo z maslom, vanj damo blitvo in prelijemo z jajčno mešanico. Pekač damo v segreto pečico na 200 stopinj in pečemo okrog 15 minut.

Pečen narastek potresemo s sesekljanim drobnjakom in toplega ponudimo.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti