Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Priloge in prikuhe

Gratiniran krompir

Sestavine

800 g krompirja
125 ml sladke smetane
125 ml kisle smetane
1 rumenjak
1 strok česna
olje
sol
poper
muškatni orešček

Priprava

Pekač premažemo z oljem. Olupimo česen, ga razpolovimo in z njim natremo pekač. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Olupljen krompir narežemo na tanke rezine in jih polagamo v pekač.

Zmešamo sladko in kislo smetano, rumenjak, sol poper in muškatni orešček. S prelivom prelijemo krompir in ga 45 minut pečemo v pečici.
Čas priprave: 60 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti