Sestavine | 
					 
					
						|   | 
					 		
					 
						1 pločevinka rdečega fižola 
1 por 
1 strok česna 
5 žlic olivnega olja 
80 g zelenih oliv brez koščic 
50 g grobo nasekljanih orehov 
3 žlice balzamičnega kisa 
1 ščepec sladkorja 
sol 
poper | 							
					 
					
						|   | 
					 		
					 
						Priprava | 
					
					 
						|   | 
					 		
					 
						Fižol splaknemo pod mrzlo vodo in dobro odcedimo. 
Očiščen por narežemo na kolobarje in ga skupaj s sesekljanim česnom na 2 žlicah olivnega olja in  
malo vode dušimo, da ovene.  
 
Fižol in por damo v posodo, dodamo olive in orehe.  
Za preliv zmešamo 2 žlici olivnega olja, kis, sladkor, sol in poper. Solato prelijemo, zmešamo in ponudimo. | 
					 
											
				 
				
				 | 
				 |   |  
				
				
									
					
						
							Čas priprave: 20 min 
							Število oseb: 4 
							Zahtevnost: 1 | 
						
					 
					
					 
						| 
						
						
						
						
						
						 | 
					 
				 
				 |