Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Čokoladni sufle

Sestavine

Za 8 modelčkov:
250 g temen čokolade (z vsaj 75% kakava)
90 g sladkorja
90 g gladke moke
180 ml mleka
5 jajc
maslo za modelčke

Priprava

Čokolado stopimo v vodni kopeli. Beljake stepemo s polovico sladkorja, drugo polovico dodamo rumenjakom in jih penasto umešamo. Odstavimo čokolado, pustimo nekaj minut, da se ohladi nato dodamom mleko in rumenjakovo zmes. Dobro premešamo. Med mešanjem počasi dodajamo moko na koncu pa še beljake.

V namaščene modelčke vlijemo maso in za 2 uri postavimo v hladilnik.

8 minut pečemo v segreti pečici na 180 stopinjah. Takoj postrežemo.
Čas priprave: min
Število oseb:
Zahtevnost: 1
Čokoladni sufle
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti