Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Čokoladni mafini

Sestavine

60 g masla
70 g jedilne čokolade
200 g moke
100 g sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
2 zvrhani žlici kakava v prahu
2 kavni žlički pecilnega praška
1/2 kavne žličke sode bikarbone
sol
2 jajci
150 ml mleka

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Na šibkem ognju razpustimo maslo. Čokolado drobno sesekljamo.

V skledi premešamo moko, sladkor, vanilijev sladkor, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli. V posebni skledi pa zmešamo jajca z mlekom in maslom. Jajčno maso dodamo k mešanici moke in z metlico za sneg ali kuhalnico vse skupaj premešamo. Testu primešamo tudi čokolado.

S testom napolnimo papirnate modelčke do treh četrtin. Mafine pečemo v pečici na srednjem vodilu 20 do 25 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pečice, pustimo počivati okoli 5 minut, nato jih vzamemo iz modela in ohladimo.
Čas priprave: 45 min
Število oseb:
Zahtevnost: 1
Čokoladni mafini
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti