Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Češnjeva strjenka s pomarančno omako

Sestavine

50 g izkoščičenih sladkih češenj
25 g sladkorja
150 g nemastnega jogurta
3 listi želatine
2 žlici vode
200 g rikote

pomarančna omaka:
150 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka
25 g sladkorja
vrhnji del neškropljene pomarančne lupinice

8 češenj za okras

Priprava

V mešalniku sesekljajte češnje in sladkor v kašo, dodajte jogurt in premešajte. Liste želatine postavite v mrzlo vodo, nato jih ožemite in na nizkem ognju raztopite v dveh žlicah vode ter jih primešajte češnjevi kaši. Nazadnje kaši dodajte še rikoto. Zmes prelijte v štiri majhne skledice, jih pokrijte s folijo za živila in postavite v hladilnik, da se ohladi.

Pomarančni sok zlijte v skledo, dodajte sladkor in na tanke trakove narezano pomarančno lupinico. Pogrevajte, dokler se sladkor ne stopi, in nato počasi kuhajte, da zmanjšate količino tekočine na približno 100 ml. Na koncu pustite, da se omaka shladi.

Za trenutek skledice s strjenkami postavite v toplo vodo, nato strjenke prevrnite na štiri krožnike. Prelijte s pomarančno omako in okrasite s svežimi češnjami.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti