Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Češnjev narastek

Sestavine

500 g češenj
1 dl mleka
2 dl smetane
3 jajca
70 g sladkorja
250 g masla
500 g moke
sol
1 vaniljev strok

Priprava

Češnje operimo, osušimo in izkoščičimo. Vaniljev strok po dolgem prerežemo in z noževo konico postrgamo stržen.

Rumenjake, mleko, smetano, moko, sladkor, vaniljev stržen,  maslo in ščepec soli penasto umešamo, da dobimo gladko testo. Beljake in ščepec soli stepmo v trd sneg, ki ga nežno vmešamo v testo.

Češnje stresemo v namaščen okrogel in nizek model. Prelijemo s testom in postavimo v pečico, ogreto na 190 stopinj Celzija. Pečemo približno pol ure.
Čas priprave: 45 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2
Češnjev narastek
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti