Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Češnjev kolač

Sestavine

400 g moke
1 pecilni prašek
250 g masla
250 g sladkorja v prahu
1 vanilin sladkor
5 jajc
1,25 dl mleka
800 g češenj
1 žlička naribane limonine lupinice
1 ščepec soli

Priprava

V pekač položimo peki papir.

Češnje operemo, osušimo in izkoščičimo. Moko in pecilni prašek presejemo skozi cedilo. Maslo, sladkor v prahu, vanilin sladkor, sol in limonino lupinico penasto umešamo z mešalnikom. Postopno dodajamo še jajca, moko s pecilnim praškom in mleko.

Testo nato razporedimo po pekaču in nanj potresemo češnje, ki smo jih prej (na hitro) povaljali v moki. Pečemo 45 minut pri 180 stopinjah celzija. Ko se kolač ohladi, ga razrežemo, in če želimo, potresemo s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: 55 min
Število oseb: 6
Zahtevnost: 2
Češnjev kolač
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti