Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Ribje jedi

Brancin v pečici z mladim krompirjem in paradižnikom

Sestavine

1 kg brancina
700 g mladega krompirja
1 koromač
3 vejice rožmarina
1 lovorjev list
5 strokov česna
150 ml suhega belega vina
400 g paradižnika češnjevca na pecljih
olivno olje
sol
poper

Priprava

Ribe očistimo, operemo pod tekočo vodo in dobro osušimo s kuhinjsko krpo. Ribe zarežemo z nožem po obeh straneh. Solimo in popramo jih zunaj in znotraj.

Krompir dobro operemo in ga narežemo na tanka kolesca, koromač narežemo na trakove. Damo v skledo, začinimo s soljo, poprom in rožmarinom, dodamo lovorjev list, strt česen, prelijemo z vinom in olivnim oljem ter vse dobro premešamo. Pustimo marinirati dobro uro.

Zelenjavo enakomerno razporedimo po pekaču, nanjo damo paradižnike na pecljih in na paradižnike oziroma peclje položimo ribe ter prelijemo z marinado, ki je ostala od zelenjave.

Pečico segrejemo na 170 stopinj. Pekač damo v pečico in pečemo 30 minut.
Čas priprave: 50 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 3
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti