Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Borovničevi mafini II

Sestavine

13 dag moke
20 dag borovnic
2 žlički pecilnega praška
13 dag zmehčanega masla
15 dag rjavega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
1 jajce
1,5 dl jogurta
pol žličke limonine lupinice
nekaj kapljic ruma

Priprava

Borovnice oplaknite in nežno osušite s kuhinjskim papirjem. Pečico ogrejte na 180 stopinj. Zmešajte moko, pecilni prašek in limonino lupinico. V drugi posodi razžvrkljajte jajce in ga zmešajte z maslom, sladkorjem, vanilijevim sladkorjem, na koncu vmešajte še jogurt in nekaj kapljic ruma. Združite mokre in suhe sestavine, jih hitro premešajte in na koncu nežno vmešajte še borovnice. Maso do dveh tretjin nadevajte v pomaščene modelčke za mafine in jih pecite od 20 do 25 minut.
Čas priprave: 40 min
Število oseb:
Zahtevnost: 1
Borovničevi mafini II
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti