Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Borovničevi mafini

Sestavine

Sestavine za 12 mafinov:
120 g zmehčanega masla
120 g sladkorja
1 jajce
250 g moke
3 žličke pecilnega praška
1 ščepec soli
3 dl jogurta
200 g zamrznjenih borovnic
2 žlici moke
maslo za pekač

Priprava

Borovnice odcedimo in povaljamo v moki. Vdolbinice pekača za mafine dobro namažemo z maslom.

Pečico segrejemo na 200 stopinj. V skledi penasto umešamo maslo in sladkor, dodamo jajce, sol, moko s pecilnim praškom in jogurt. Vse dobrop zmežamo. Dodamo še borovnice in jih previdno vmešamo.

Zmes razdelimo v vdolbinice pekača in damo v segreto pečico. Pečemo 20 minut. Pečene mafine vzamemo iz pekača in jih damo na rešetko, da se ohladijo.

Nasvet

Za peko lahko uporabimo tudi papirnate skledice.
Čas priprave: 35 min
Število oseb:
Zahtevnost: 1
Borovničevi mafini
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti