Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Juhe in zakuhe

Andaluzijska ribja juha

Sestavine

2 čebuli
3 stroke česna
3 žlice olivnega olja
1 pomaranča
750 ribje jušne osnove
500 g fileja morskega vraga
3 žlice limetinega soka
sol
poper
peteršilj

Priprava

Čebulo in česen olupimo. Čebulo narežemo na tanke kolobarje, česen pa sesekljamo. V ponvi segrejemo olivno olje, na njem podušimo čebulo in dodamo česen.

Pomarančo dobro operemo, nastrgamo lupino in iztisnemo sok. Pomarančno lupino in jušno osnovo dodamo k čebuli in kuhamo še 10 minut.

File morskega vraga narežemo na koščke in ga dodamo juhi. Pokuhamo še 4 minute in dodamo pomarančni in limetin sok, sol ter poper in sesekljan peteršilj.
Čas priprave: 25 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti