Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Priloge in prikuhe

Ajdova kaša z jurčki

Sestavine

350 g ajdove kaše
ščep majarona
1 manjša čebula
olivno olje
2 do 3 stroki česna
400 g jurčkov
sol
poper
kisla smetana
sesekljan peteršilj

Priprava

Na vsako skodelico splaknjene ajdove kaše, ki ste ji odstranili morebitna večja črna zrnca, prilijte eno in pol do dve skodelici rahlo osoljene vode, dodajte vršiček majarona ter kuhajte pokrito na šibkem ognju 10 - 15 minut, toliko, da se kaša napne, zmehča in popije vso vodo. Morebitno odvečno vodo odcedite. Posebej posteklenite na olju na tanke lističe narezano čebulo, vmešajte narezane jurčke, solite in dodajte strt česen. Podušite in poprajte ter vmešajte skupaj s smetano v kašo. Potresite s sesekljanim peteršiljem in takoj ponudite.
Čas priprave: 60 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Ajdova kaša z jurčki
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti