Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA

Knjige :: Roman La Cucina

Roman La Cucina La Cucina (avtorica Lily Prior) – roman o kuhinji kot središču vsega dogajanja v življenju Rose Fiore, je duhovita in občutljiva knjiga, ki te zapelje v objem italijanske, točneje sicilijanske kuhinje, njenih vonjev in sokov, družin in družinskih vezi, pomembnih in manj pomembnih dogodkov, narahlo se dotakne tudi italijanske mafije. Hm, kako se ob branju spomin preseli k mami ali babici – odvisno od tega, pri kateri ste ali še vedno doživljate svoje najlepše trenutke sprostitve ob dobri hrani in med svojimi najdražjimi. Pomemben del zgodbe so tudi Rosine sanjarije, tako polne in žive, da so že skoraj resnične.Sredi vseh dogodkov, ljudi, dobrih jedi in dišav kraljuje glavna junakinja - pripovedovalka zgodbe. Svojo zgodbo začne v času, ko je še kot majhna deklica pomagala mami pri kuhanju in se naučila pripraviti najslastnejše jedi iz testenin, mesa in zelenjave, vkuhavati sadje in zelenjavo ter peči kruh za svojo veliko družino. Ko jo je življenje na različne načine preizkušalo, se je vedno zatekla v kuhinjo. Ob gnetenju, mesenju, sekljanju, rezanju, kuhanju in okušanju je laže premišljevala, se umirila in našla prave odgovore zase. Svoje želje in skrite sanje je najvarneje in najbolj smelo razpredala v kuhinji, medtem, ko so iz lonca ali ponve prihajali čudovite vonjave, da so se celo mimoidoči ustavljali in si cedili sline.

Tudi svojo zrelo ljubezen je Rosa doživela v kuhinji, med lonci, priborom, testeninami, omakami in dišavnicami, ko je že mislila, da je prestara za karkoli podobnega in da jo v življenju čaka samo še eno. Vroča, ognjevita, z domiselnostjo nenasitna slast dveh, ki se ne moreta nasititi drug drugega in dobrot, ki sta jih skuhala drug za drugega ali skupaj, je opisana zapeljivo, sveže, in je, podobno kot vsa zgodba, začinjena z merico humorja.
Zanimivosti in nasveti
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti