Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA

Hrana :: Origano

Origano Kdor pozna z origanom porasla pobočja gora v Grčiji s svojim čudovitim vonjem, lahko dobro razume besede "osvežitev od gora". A izraz ima drugačen izvor. Po grški mitologiji naj bi boginja Dictinna, ki je živela na gori Dicti, odgovorna za varstvo gore ter tudi za tiste ženske, ki so pravkar rodile. Od tod tudi prepričanje, da je porod moč olajšati z origanom. Sicer pa origano imenujemo tudi divji majaron.



Origano je oster, rahlo grenak, z okusom podobnim majaronu in timijanu. Lepo se poda na pice, jedi iz paradižnika, sir, fižol, solate, mesne jedi, pa tudi klobase, jetra in celo pecivo.



Origano pospešuje prebavo ter ima antiseptični in protivnetni učinek.





vir: www.kotanyi.com
Zanimivosti in nasveti
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti