Drugo :: Najboljše slovenske gostilne
|
|
Izbor najboljših slovenskih gostiln kulinaričnega kritika Jožeta Splichala.
"Čudovit pogled na jezero, na krožniku pa lokalne zgodbe, napisane na novo."
"Da se boste naužili morskih valov in kraške burje na krožnikih."
"Ker je tudi Pope istitucija in ker je poskrbel, da je As tista gostilna, v katero moraš, če hočeš kaj veljati."
"Brioni niso le slaščičarna, ampak predvsem elegantna restavracija, v kateri Tomaž Polenec razveseljuje s svojo kreativnostjo."
"Preprosta, strokovna kuhinja čistih okusov."
"Tudi v Cubu moraš biti viden. Za presežek pa poskrbijo umetelni in umetniški posladki."
"Da boste spoznali še drugačno morsko kuhinjo, v kateri okusi ostanejo čisti, oblike pa so nove."
"Ker Jure Tomič prisega na tradicijo, stare kuhinjske navade domačih krajev in tradicijo, a pri tem upošteva svetovne trende: tako nastaja nova, sodobna slovenska kuhinja."
"Umetniki molekularne kuhinje."
"Ker v Hiši Franko ugotovite, kakšna je slovenska visoka kuhinja in kakšna naj bo zares odlična slovenska gostilna."
"Ohranjajo pristen okus prvovrstnih naravnih sestavin."
"Slovensko-italijansko-francoska kuhinja a la janez Bratovž."
"Ker sledijo bogastvu tradicije in kuharskim izročilom teh krajev; kuhinjo kot del identitete te doline ohranjajo za prihodnje rodove."
"Da boste občutili prvinski okus morskih dobrot, ki jih pripravljajo na najbolj naraven način."
"Krištof je ta hip edina slovenska gostilna, kjer je prav vse ekološko."
"Slovenske kulinarične bisere je zunaj protokola mogoče odkrivati tudi daleč od velikih mest in utečenih poti."
"Ker je šel David po svetu ne le s kuhalnico, ampak z odprtimi očmi - in vse znanje vrgel na krožnike v mariborskem domačem ambientu."
"Da se prepričate, kako kuhajo Michelinove zvezde v slovenski prestolnici."
"2000 domačih marmelad, dvanajst hektarov posestva z domačimi žiti, krompirjem, vsa slovenska in zamejska oranžna vinav kleti - dolenjski izdelki na mizi."
"Da bi doživeli pravo slovensko avtorsko kuhinjo: ustvarjalno in hkrati estetsko, perfekcionistično in s sodobnimi kuharskimi tehnikami."
"Ustvarjajo zanimive jedi iz lokalnih posebnosti na sodoben način."
"Najboljša ribja restavracija v Sloveniji."
"Ker so obudili stare, že skoraj pozabljene jedi, ampak jih kuhajo na moderen način, ker ima Danilo največjo vinsko karto v Sloveniji."
"Preprosto zato, ker je najboljša slovenska gostilna."
"Naravno okusi, sveže sestavine, kakor jih ponujajo letni časi."
"Volčič je mednarodno svetovljanski za tujce in moderno slovenski za domače dobrojedce."
"Ker Martina najbolj uživa, ko dobrojedce osreči s svojimi elegantnimi krožniki, na katerih stari recepti zaživijo v novi obleki."
"Ker boste v živo videli, kako so prekmursko tradicijo nadgradili v sodobno, moderno kulinariko."
"Ker boste na krožnik dobili vse, kar so nekdaj ponujali na podeželju, od jurčkov do ješprenja, a bo tako, da se ga ne bi sramovali niti v najbolj uglednih svetovnih restavracijah."
"Klasična kraška kuhinja, ki jo v skladu s časom, smernicami, spremembami in novostmi v kulinariki bogostijo z novimi jedmi."
"Če Slovenija ne bi imela Skaručne, bi si jo morala izmisliti."
"Avtentičnost jedi in okusov za goste, ki gredo v korak s časom."
"Zaradi starih kraških jedi, ki so iz prvovrstnih sestavin skuhane na sodoben način."
"Gostu ponudijo na krožniku vse, kar pride svežega iz morja."
"Sezonske in najkakovostnejše sestavine, pripravljenje s čim manj cmarjenja."
"Sveže sestavine, čisti okusi in kuharjeva ljubezen."
"Dišeče ribe in najboljše razmerje med kakovostjo in ceno."
Vir: 25 in 30 najboljših slovenskih gostiln, Jože Splichal
|
|
|
|
|
|