Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA

Drugo :: Najboljše slovenske gostilne

Najboljše slovenske gostilne Izbor najboljših slovenskih gostiln kulinaričnega kritika Jožeta Splichala.



Restavracija 1906, Bled


"Čudovit pogled na jezero, na krožniku pa lokalne zgodbe, napisane na novo."



Gostilna Apolonia, Sežana


"Da se boste naužili morskih valov in kraške burje na krožnikih."



Gostilna As, Ljubljana


"Ker je tudi Pope istitucija in ker je poskrbel, da je As tista gostilna, v katero moraš, če hočeš kaj veljati."



Restavracija Brioni, Kranj


"Brioni niso le slaščičarna, ampak predvsem elegantna restavracija, v kateri Tomaž Polenec razveseljuje s svojo kreativnostjo."



Restavracija Calypso, Nova Gorica


"Preprosta, strokovna kuhinja čistih okusov."



Restavracija Cubo, Ljubljana


"Tudi v Cubu moraš biti viden. Za presežek pa poskrbijo umetelni in umetniški posladki."



Restavracija in vinski bar Dam, Nova Gorica


"Da boste spoznali še drugačno morsko kuhinjo, v kateri okusi ostanejo čisti, oblike pa so nove."



Oštarija Debeluh, Brezice


"Ker Jure Tomič prisega na tradicijo, stare kuhinjske navade domačih krajev in tradicijo, a pri tem upošteva svetovne trende: tako nastaja nova, sodobna slovenska kuhinja."



Gostišče Denk, Zgornja Kungota


"Umetniki molekularne kuhinje."



Hiša Franko, Kobarid


"Ker v Hiši Franko ugotovite, kakšna je slovenska visoka kuhinja in kakšna naj bo zares odlična slovenska gostilna."



Restavracija Grajska klet Kromberk, Kromberk


"Ohranjajo pristen okus prvovrstnih naravnih sestavin."



Restavracija JB, Ljubljana


"Slovensko-italijansko-francoska kuhinja a la janez Bratovž."



Restavracija Kendov dvorec, Spodnja Idrija


"Ker sledijo bogastvu tradicije in kuharskim izročilom teh krajev; kuhinjo kot del identitete te doline ohranjajo za prihodnje rodove."



Restavracija Kotlar, Kobarid


"Da boste občutili prvinski okus morskih dobrot, ki jih pripravljajo na najbolj naraven način."



Gostilna Krištof, Kranj


"Krištof je ta hip edina slovenska gostilna, kjer je prav vse ekološko."



Gostilna Mahorčič, Kozina


"Slovenske kulinarične bisere je zunaj protokola mogoče odkrivati tudi daleč od velikih mest in utečenih poti."



Restavracija Mak, Maribor


"Ker je šel David po svetu ne le s kuhalnico, ampak z odprtimi očmi - in vse znanje vrgel na krožnike v mariborskem domačem ambientu."



Restavracija Maxim, Ljubljana


"Da se prepričate, kako kuhajo Michelinove zvezde v slovenski prestolnici."



Domačija Novak, Žužemberk


"2000 domačih marmelad, dvanajst hektarov posestva z domačimi žiti, krompirjem, vsa slovenska in zamejska oranžna vinav kleti - dolenjski izdelki na mizi."



Restavracija Pavus, Laško


"Da bi doživeli pravo slovensko avtorsko kuhinjo: ustvarjalno in hkrati estetsko, perfekcionistično in s sodobnimi kuharskimi tehnikami."



Gostilna Pec, Selnica ob Dravi


"Ustvarjajo zanimive jedi iz lokalnih posebnosti na sodoben način."



Restavracija Pikol, Nova Gorica


"Najboljša ribja restavracija v Sloveniji."



Gostilna Pri Danilu, Škofja Loka


"Ker so obudili stare, že skoraj pozabljene jedi, ampak jih kuhajo na moderen način, ker ima Danilo največjo vinsko karto v Sloveniji."



Gostilna Pri Lojzetu, Vipava


"Preprosto zato, ker je najboljša slovenska gostilna."



Gostišče Pri Poku, Brezovica pri Ljubljani


"Naravno okusi, sveže sestavine, kakor jih ponujajo letni časi."



Restavracija Promenada, Bled


"Volčič je mednarodno svetovljanski za tujce in moderno slovenski za domače dobrojedce."



Penzion Raduha, Luče


"Ker Martina najbolj uživa, ko dobrojedce osreči s svojimi elegantnimi krožniki, na katerih stari recepti zaživijo v novi obleki."



Gostilna Rajh, Murska Sobota


"Ker boste v živo videli, kako so prekmursko tradicijo nadgradili v sodobno, moderno kulinariko."



Gostilna Rakar, Trebnje


"Ker boste na krožnik dobili vse, kar so nekdaj ponujali na podeželju, od jurčkov do ješprenja, a bo tako, da se ga ne bi sramovali niti v najbolj uglednih svetovnih restavracijah."



Gostilna Ravbar, Dutovlje


"Klasična kraška kuhinja, ki jo v skladu s časom, smernicami, spremembami in novostmi v kulinariki bogostijo z novimi jedmi."



Gostilna Skaručna, Šmartno - Ljubljana


"Če Slovenija ne bi imela Skaručne, bi si jo morala izmisliti."



Gostilna Šiker, Pernica


"Avtentičnost jedi in okusov za goste, ki gredo v korak s časom."



Turistična kmetija Špacapanova hiša, Komen


"Zaradi starih kraških jedi, ki so iz prvovrstnih sestavin skuhane na sodoben način."



Restavracija Tabor, Naklo


"Gostu ponudijo na krožniku vse, kar pride svežega iz morja."



Restavracija Topolino, Bled


"Sezonske in najkakovostnejše sestavine, pripravljenje s čim manj cmarjenja."



Gostilna Za gradom Rodica, Koper


"Sveže sestavine, čisti okusi in kuharjeva ljubezen."



Gostilna Žeja, Šempas


"Dišeče ribe in najboljše razmerje med kakovostjo in ceno."





Vir: 25 in 30 najboljših slovenskih gostiln, Jože Splichal
Zanimivosti in nasveti
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti