Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA

Dogodki :: 6. praznik olja in bledeža, Padna

6. praznik olja in bledeža, Padna V Padni bo 29. in 30.4.2017 potekal šesti praznik olja in bledeža, ki bo predstavil avtohtone sorte oljčnega olja in jedi iz kakovostnih lokalno pridelanih sestavin. Ob tem bo v soboto zvečer nastopila skupina Calegaria, v nedeljo pa bosta praznik sklenila kresovanje in koncert Rudija Bučarja.

Prireditev, ki jo organizira Turistično združenje Portorož v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Padna, se bo pričela v soboto. Stojnice z oljčnim oljem, bledežem in drugim bodo postavljene po vsej vasi, saj bodo vaščani odprli vrata svojih dvorišč in kleti. Paket petih degustacijskih kuponov bo na voljo za pet evrov. Ob 11. uri bodo praznik slavnostno odprli z glasbeno spremljavo Šavrinskih godcev, občinstvo pa bo nagovoril tudi piranski župan Peter Bossman. Ob 11.30 bo na vrsti spomladanski pohod za družine, ki bo potekal med oljčnimi nasadi in po gozdnih poteh od Padne, preko Nove vasi in vse do Sv. Petra. Povratek v Padno bo organiziran z avtobusom. Pohod bo vključeval obisk Tonine hiše v Sv. Petru, degustacijo istrskih dobrot, avtobusni prevoz in druga majhna presenečenja.

Vir in več info: Portorož.si
Zanimivosti in nasveti
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2023 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti